Wednesday, March 10, 2010

SEJARAH BAKAL TERLAKAR... PILIHANRAYA KECIL YANG TERBESAR DI PERAK SELEPAS 30 MAC


TC : IMBAS KEMBALI.. Berikut adalah kenyataan Pakatan Reban yang bakal boikot sidang DUN Perak 30 Mac 2010

IPOH 3 Mac - ''Saya tidak mahu layan kerenah mereka." Itu jawapan ringkas Menteri Besar, Datuk Seri Dr. Zambry Abd. Kadir ketika mengulas tindakan pembangkang yang tidak mahu mengiktiraf sidang Dewan Undangan Negeri (DUN) Perak yang dijadual pada 30 Mac ini.

Tegas Zambry, jika pembangkang tidak berpuas hati, mereka perlu bertanya sendiri kepada Speaker DUN Perak, Datuk R. Ganesan kerana hak memanggil sidang DUN adalah di bawah bidang kuasa beliau.

''Tak taulah, itu mereka perlu tanya Ganesan," katanya ketika diminta mengulas mengenai tindakan pembangkang tidak mengiktiraf sidang DUN pada 30 Mac ini seperti disiarkan dalam sebuah laman blog.

Dalam laporan itu, kesemua 28 Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) pakatan pembangkang di Perak dikatakan tidak akan menghadiri sidang DUN tersebut kerana tidak mahu mengiktiraf Ganesan sebagai Speaker.

Menurut Ahli Parlimen Bukit Gantang, Datuk Seri Mohammad Nizar Jamaluddin, mereka hanya akan menghadiri sidang DUN itu jika notis memanggil sidang DUN dikeluarkan oleh V. Sivakumar yang diiktiraf mereka sebagai Speaker yang sah.TC : JIKA BOIKOT INI BERLAKU, MAKA PERAK AKAN MENGADAKAN SATU PILIHANRAYA KECIL YANG TERBESAR DALAM SEJARAH MALAYSIA DIMANA 28 KERUSI PAKATAN REBAN INI AKAN DIPERTANDING.. YANG MENJADI PERSOALANNYA, ADAKAH NIJAR, NGANGA, NGEH LELEH BERANI BERBUAT DEMIKIAN..

KATA TAK IKTIRAF KERAJAAN SEKARANG.. KATA KERAJAAN HARAM.. KATA BN PERAMPAS KUASA DI NEGERI PERAK.. KATA KERAJAAN BN NIE KERAJAAN MAHKAMAH, BUKAN KERAJAAN RAKYAT.. KATA GANESAN SPEAKER HARAM, SIDANG DUN YANG DIPANGGIL TAK SAH.. NAK MAI LAGI KE BEB...

SEKIRANYA MEREKA MEREKA INI DATANG BERMAKNA PAKATAN REBAN MENGIKTIRAF DAN MENGESAHKAN BAHAWA KERAJAAN BN PERAK ADALAH KERAJAAN YANG SAH..

ADA BERANI KE BEB...

TC PERCAYA MEREKA MEREKA INI TELOQ NYER DAH MENGECUT.. MANA BERANI BEB, NAK BAGI MAKAN ANAK BINI APA, HARAP DUIT NI JELAH.. KUASA MESTI DIKEKALKAN, PERIUK NASI MESTI DIUTAMAKAN, PERJUANGAN TOLAK KEBELAKANG..

ADA BERANI KE BEB BOIKOT SEPERTI YANG DICANANGKAN...

APA YANG BOLEH TC SIMPULKAN.... : CAKAP TAK SERUPA BIKIN... CEHHHH..0 comments:

Post a Comment

SEKALUNG TAHNIAH SAHABAT YANG BERJUANG BERSAMA TC