Saturday, March 30, 2013

VIDEO - KAK WAN OMEGA MENANGIS BILA BANG MIN TAK BAGI BERTANDING DI SELANGOR!!!

Kan dah cakap dah sebelum ni. Si Assmin tu takkan bagi der Kak Wan Omega nak jejakkan kakinya di Negeri Selangor tu sebab takut kedudukan dia tergugat.

Kalau Kak Wan Omega tu tetap jugak nak bertanding di Selangor, maka peluang untuk Si Assmin tu jadi Menteri Besar akan menjadi semakin tipis.

Susah la Bang Min nak buat kerja kalau ada Kak Wan Omega yang akan memantau pergerakan dia setiap masa dan setiap waktu. Macam mana dia nak 'buat kerja'?

Kita kena ingat! Kerja Bang Min ni bukan la kerja yang dilakukan untuk rakyat. Sebaliknya kerja yang tidak diketahui oleh rakyat. Rasanya, semua orang faham kot?

Tambahan pulak, kita tau yang Bang Min ni memang ada hati nak jadi Presiden PKR dimasa akan datang. Jadi, atas sebab itu, Bang Min bukan sahaja perlu sokongan.

Tetapi, Bang Min juga perlu duit untuk membiayai kempen dia nanti. Tinggal lagi, Bang Min tak berani nak bersuara. Sebab tu la dia suruh Macai dia je yang berbunyi. 

Kalau orang nak marah pun, diorang tak boleh tunding jari dan menyalahkan dia. Senang la dia nak melarikan diri dan bertindak lepas tangan.

Inilah sifat sebenar puak - puak Parti Kencing Rakyat tu. Diorang bukan sekadar suka Kencing Rakyat je. Sebaliknya, sesama diorang pun masih berebut - rebut jawatan. Dan semua tu dilakukan demi kepentingan diri sendiri. Bukan kepentingan rakyat!!!

KUALA LUMPUR - Datin Seri Dr. Wan Azizah Wan Ismail dinasihatkan tidak bertanding di kerusi Dewan Undangan Negeri (DUN) di Selangor pada Pilihan Raya Umum Ke-13 ini. 

Seorang ahli Parti Keadilan Rakyat (PKR) Selangor, Amizan Man mendakwa, ini kerana terdapat kelompok tertentu dalam parti menolak kehadiran Presiden PKR itu di negeri tersebut. 

"Ada kelompok tertentu berkata Datin Seri (Wan Azizah) tak payah bertanding (DUN Selangor). Hal ini kerana Selangor bukanlah kawasan beliau. 

"Kalau bertanding juga, ini akan memecahbelahkan parti. Jadi tak payahlah. Duduk diam-diam di Permatang Pauh," dakwanya ketika dihubungi Utusan Malaysia di sini hari ini. 

Dalam satu sidang akhbar semalam, Wan Azizah membayangkan kemungkinan bertanding di kerusi DUN dan disebut-sebut bakal dicalonkan di sebuah kerusi di Selangor. 

Malah, beliau dijangka dilantik sebagai Menteri Besar jika pakatan pembangkang berjaya mengekalkan kuasa mereka. 
Amizan mendakwa, walaupun peratusan kemenangan Wan Azizah dikatakan cukup kuat jika bertanding di DUN Selangor, namun perkara itu akan menampakkan PKR bersifat seperti 'parti keluarga'. 

"Bagilah kepada Azmin. Tak manis beliau dan Azmin bertanding DUN Selangor," katanya.

Di copy paste dari: semuthitam80 bloggerPerjuanganku Lebih Mudah Kerana Mengusir Penjajah, Tetapi Perjuanganmu Lebih Sulit Kerana Melawan Bangsamu Sendiri

2 comments:

SEKALUNG TAHNIAH SAHABAT YANG BERJUANG BERSAMA TC