Tuesday, March 12, 2013

BONGKAR - Ayahnda 3Line/30/Pekida Join PKR. Alif Ba Ta Apanya Ayah Oii, Anuar Tu Pengkhianat Tanahair Le?

Biarpun selama ni juak-juak pakatan selalu dok menhentam pekida dengan PUKIDA, nampaknya gelagat seorang Ayahnde ni tak peduli pun. Main randok je. Ikut hang la ayah oiii, BN tak rasa gugat pun.

Jom usha statement ayah mangkok ni di portal malaysiakini..

Sekalipun Pertubuhan Kebajikan dan Dakwah Islamiah (Pekida) kerap dikaitkan dengan Umno BN,  Pengerusi Pekida Perak Tengah,  Sabri Ahmad tidak gentar untuk mengisytihar sokongan padu kepada Pakatan Rakyat pada Pilihan Raya Umum (PRU) ke-13.

Beliau yang menjadi ahli Umno sejak 1978, mengakui Pekida umumnya kerap dikait dengan Umno BN tetapi beliau tetap mahu menyokong Pakatan.

"Pekida adalah NGO, bukan parti politik. Jadi, tiada sebab kenapa perlu pertikai sokongan saya kepada Pakatan. Sokongan saya kerana yakin dengan kemampuan Pakatan untuk mentadbir negara selepas PRU 13," kata kakitangan sebuah agensi kerajaan di Batu Gajah, Perak.

Beliau berkata demikian kepada Keadilan Daily, sehari selepas beliau menyarung mafla kepada Datuk Seri Anwar Ibrahim pada satu program sempena Jelajah Merdeka Rakyat ke Perak, semalam.


Perjuanganku Lebih Mudah Kerana Mengusir Penjajah, Tetapi Perjuanganmu Lebih Sulit Kerana Melawan Bangsamu Sendiri

2 comments:

  1. dahlah keje gomen.....buat malu PEKIda je....Rasanya dia bukan PEKIDA...PIKALDAI.....

    ReplyDelete
  2. http://nasharrawy.blogspot.com/2013/04/oh-my-god-give-me-benevolent-state.html

    ReplyDelete

SEKALUNG TAHNIAH SAHABAT YANG BERJUANG BERSAMA TC