Wednesday, February 27, 2013

GAMBAR2 DIBOGELKAN SETELAH DI SYAKI MENCURI IPHONE5 DI JUSCO

Malang benar nasib wanita ini. Dalam keadaan hamil, ia dituduh mencuri sebuah iPhone. Setelah dibogelkan, tak terbukti bahawa ia mencuri iPhone.

Peristiwa ini terjadi di bandar Yongkang, wilayah Zhejiang, China. Lokasi tempatnya di kawasan pakaian wanita tingkat 2 Times Square Mall.

Entah bagaimana ceritanya, wanita yang tak disebutkan namanya ini dituduh mencuri iPhone berwarna hitam oleh seorang pemilik kedai.

Wanita ini pun melarikan diri. Pemilik kedai lain menangkap wanita itu dan menelanjanginya mulai dari bahagian pinggang ke atas. Saat inilah wanita ini mula menangis, dan berkata dirinya sedang hamil.

Polis yang kemudian datang, membawa wanita ini ke hospital untuk dilakukan pemeriksaan. Ternyata wanita ini benar-benar sedang hamil 2 bulan.

Menurut Apple Daily, seperti dipetik Maydaily, iPhone tidak ditemui di tubuh wanita ini. Kerana tak menemui barang bukti, polis melepaskannya.

Hurm, rasanya si wanita sempat membuang iPhone curiannya atau memang tak bersalah? Betapa malangnya jika memang tak bersalah tapi mendapat hukuman seperti ini....fikir-fikirkanlah


Perjuanganku Lebih Mudah Kerana Mengusir Penjajah, Tetapi Perjuanganmu Lebih Sulit Kerana Melawan Bangsamu Sendiri

2 comments:

 1. kasihan banget thu cewek...,,


  -->> JUDUL SKRIPSI, TESIS, DISERTASI <<--

  Yang sedang bingung dengan judul SKripsi, Tesis, Disertasi
  mampir aja kesini... banyak dan lengkap dengan abstrak, artikel dan semua BAB

  http://mulok.library.um.ac.id/

  ReplyDelete
 2. Ass Wr Wb, Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini RISWANTO AKIL seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar IBU YOSHI yg dari singapur tentan Pesugihan KYAI ZYEH MAULANA yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk menarik dana Hibah Melalui ritual/ghaib dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti dan mendapat hasil tarikan RM.347.000 Ringgit ,kini saya kembali indon membeli rumah dan mobil walaupun sy Cuma pekerja kilang di selangor malaysia , sy sangat berterimakasih banyak kepada KYAI ZYEH MAULANA dan jika anda ingin seperti saya silahkan Telefon di 085298275599 Untuk yg di luar indon telefon di +6285298275599,Atau KLIK DISINI
  saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui KYAI ZYEH MAULANA saya Bisa sukses. Jadi kawan2 yg dalam kesusahan jg pernah putus asah, kalau sudah waktunya tuhan pasti kasi jalan asal anda mau berusaha, ini adalah kisah nyata dari seorang TKI,
  KEAMPUHAN ZIKIR KYAI ZYEH MAULANA
  1.Penarikan Dana Hibah Melalui Bank Ghaib
  2.Penarikan Uang Melalui Mustika
  3.Ritual Angka Tembus Togel/Lotrey
  4.Jimat Pelaris
  5.Perintah Tuyul
  Dan Masih Banyak Lagi, KYAI ZYEH MAULANA Banyah Dikenal Oleh Kalangan Pejabat, Pengusaha Dan Artis Ternama Karna Beliau adalah guru spiritual terkenal di indonesia. Untuk yg punya rum terimakasih atas tumpangannya.

  ReplyDelete

SEKALUNG TAHNIAH SAHABAT YANG BERJUANG BERSAMA TC