Saturday, April 6, 2013

Hot - Gambar2 Pelukan Mesra Wan Azizah Dengan Benggali Di Bongkar Blogger BN.

Apa nak jadi ni Abg Non, takkan kerana politik sanggup tengok bini dipeluk orang pulak,  pelik pelik le perangai Anwar ni.

Tapi apa nak di hairankan, Anwar sendiri pun boleh peluk semua orang tak kira lelaki ke pempuan jadi perkara macam ni kira biasa la kan.

Tengok je video yang dikeluarkan oleh Datuk Eskay dulu, sedap je dia peluk amoi chinadoll tu.

Kita tukar topik lain lak, Sangkakala dengar Wan Azizah kejap bertanding kejap tidak, ni yang mana satu betul ni?

Ada sahabat Sangkakala kata kak wan akan bertanding di Batang Berjuntai betul ke?

Kalau betul elok lah daripada bertanding merebut batang bengkok muahahahaa..jahat pulak artikel kali ni kan.

Apa pun yang sebenarnya Sangkakala nak bagi tau kat sini, wan azizah bertanding di Kawasan DUN bukan sebab apa, manalah tau kalau menang boleh jadi MB Selangor dan keluarga Anwar akan bertambah kaya sebab sekarang ni yang buat duit cuma si gagap je.

Tapi Sangkakala percaya bahawa anak anak Selangor takkan lagi membiarkan mereka menang kerana terlampau banyak hal yang bukan bukan di buat oleh PKR selama mereka memerintah di negeri itu.

Rakyat Selangor akan menghukum PKR atas sebab gagal untuk melaksanakan menifesto mereka pada pilihanraya yang lepas dan rakyat yang berang telah pun mengemukakan saman terhadap kerajaan negeri Selangor.

Jadi kepada kak wan, Sangkakala nasihtkan baik jangan bertanding, buat malu je, dah le malu dengan perangai Anwar, sekarang nak malu sebab kalah pulak lagi.

Kepada pengundi Selangor, PKR harus dikuburkan, jangan bagi muka, tak ade kebaikan pun yang mereka lakukan selain dari merompak harta kekayaan negeri dan diisi ke dalam poket mereka sendiri.

Copy paste dari: sangkakalajari9 blogspot


Perjuanganku Lebih Mudah Kerana Mengusir Penjajah, Tetapi Perjuanganmu Lebih Sulit Kerana Melawan Bangsamu Sendiri

1 comments:

 1. . Argentina. Memang pendidkan di negara berkenaan percuma dan terbuka kepada sesiapa sahaja. Tetapi, terdapat banyak kos tersembunyi di negara berkeaan seperti pelajar harus membayar kos pengakutan dan pelbagai kos-kos lain yang mengarut. Pemberian biasiswa di negara berkenaan yang tidak sama rata sebenarnya telah mengabaikan golongan yang berpendidikan rendah untuk masuk ke dalam universiti. 9 daripada 10 pelajar yang memasuki universiti di Argentina datang daripada golongan kaya.

  2. Negara dunia ketiga seperti Sri Lanka dan Mauritius mengamalkan pendidikan percuma?

  Sebelum nak bercakap mengenai Sri Lanka, fahamkan dulu sistem pendidikan mereka. Hanya 10 peratus sahaja mereka yang layak memasuki university, selebihnya akan terpiggir. Inilah harganya yang perlu dibayar. Mengenai soal Mauritius, hanya orang bodoh sahaja yang membandingkan Malaysia dengan Mauritius. 1,286,340 merupakan jumlah rakyat di sana. Negara mereka pula kecil dan pengajian swasta cuma menjalankan kelas pada hari minggu sahaja memandangkan jumlah pelajar di sana sangat kecil. Jadi, buat apa nak bandingkan epal dengan durian? Sangat tidak adil bukan?

  3. Brazil. Ya, pendidikan mereka percuma, tetapi, nah, ambil ni:

  "Brazil is known for charging a high tax burden from its citizens and companies established. We will provide an overview of the most common taxes in Brazil, dividing them into Federal, State and Municipal taxes." Rujuk link pada komen saya dibawah.

  " Everyday taxes in Brazil: IPVA, IPTU and IPTR!"

  4. Bandingkan dengan negara kaya pula? Berapa kerat negara kaya yang ada sistem pendidikan percuma? Denmark? Kadar cukai di negara berkenaan merupakan yang paling tinggi di dunia. Kita perlu bayar untuk sesuatu yang percuma.

  5. Turki? Sistem pendidikan negara kita tak ubah macam negara mereka.Turki hanya menawarkan pendidikan percuma pada peringkat sekolah rendah dan menengah daripada gred 1 sehinggalah 12. Serupa dengan negara kita, pendidikan percuma di Malaysia ditawarkan daripada darjah satu sehinggalah ke tingkatan 6 sebenarnya. Dan Malaysia hanya mengenakan 10% bayaran untuk pendidikan tertiaty (universiti, kolej) dengan 90% disubsidi kerajaan.

  6. Finland? Saya dah cakap, jangan buat perbandingan epal dan durian. Kita buat sedikit analisis pasal negara Finland. Finland mempunyai 169, 000 orang pelajar dan Malaysia mempunyai 508,256 pelajar yang belajar di IPTA (IPTA sahaja, tidak termasuk IPTS lagi). Malaysia sebenarnya memberikan subsidi sebanyak 95 % daripada yuran pengajian sebenar di IPTA. Pelajar hanya membayar 5 % sahaja. Cukai pendapatan di Finland mencecah 50 peratus ke atas manakala Malaysia hanyalah mencecah 26 peratus maksimun. Dan, kenapa tergamak kalian bandingkan epal dan durian?

  Negara-negara yang dibangkitkan oleh Bawini sebenarnya kaya dengan inflasi. Ambil contoh Argentina sudah cukup. 38 peratus inflasi untuk 2 tahun kebelakangan ini. Barang naik sikit kat Malaysia pun dah bising, dan hanya kerana pendidikan percuma, apakah sudah bersedia rakyat Malaysia untuk menghadapi cukai yang tinggi?

  ReplyDelete

SEKALUNG TAHNIAH SAHABAT YANG BERJUANG BERSAMA TC